PAMETNA KUĆA

 

pametnakucanova

 

SUSTAVI PAMETNIH KUĆA

Pomoću automatizacije raznih procesa u kućanstvu, pametna kuća nudi čitav niz pogodnosti temeljen na uštedama, sigurnosti i komforu.

S jednog centralnog mjesta, što može biti pametni telefon, tablet ili poseban lcd zaslon, omogućeno je upravljanje većinom sustava u prostoru.

Može se upravljati grijanjem i hlađenjem prostora, rasvjetom, roletama, tendama, sustavim tehničke zaštite i ostalima za koje korisnik pokaže interes.

Pametna kuća se u potpunosti prilagođava korisnikovim željama. Koliko puta ste razmišljali jeste li ugasili pećnicu, štednjak ili glačalo, jeste li ostavili upaljeno svijetlo, spustili rolete... Pametna kuća sve to odrađuje umjesto Vas, automatski čim ste uključili alarmni sustav prilikom izlaska iz doma. Na taj način sustav prepoznaje da je prostor ostao prazan i grijanje ili hlađenje smanjuje na ekonomičan način rada.

U vrijeme odsustva, korisnik i dalje ima mogućnost upravljanja sustavom na daljinu preko svog pametnog telefona ili tableta. To je korisno kada je dulje vrijeme odsutan, te je u mogućnosti daljinski aktivirati grijanje, hlađenje ili provjetravanje stana.

Dok korisnik boravi u prostoru, ukoliko su vrata, staklene stijene ili prozoriširom otvoreni, sustav gasi grijanje i hlađenje, te tako omogućava velike uštede. Za vrijeme velikih hladnoća, sustav radi u tzv. protu-smrzavajućem režimu, tako da ne dopušta smrzavanje vode u cijevima, sustavu podnog grijanja i tako sprječava nastajanje materijalne štete. Spomenute pogodnosti su samo neke koje pametna kuća nudi.

AUTOMATIKA BENČIĆ
Borik 29, 52107 Pula, Hrvatska 
Mob:+385 98 224 884        Tel:+385 52 216 116        
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.